info@evrostar-ivanovi.com
evrostar@msn.com
назад

Петко Гинев

   ЧСОУ „Евростар”. Всички деца изпитват шок и ужас щом стъпят там за пръв път. Организацията, изискванията, направо ад за мързеливите ученици, какъвто бях и аз. Трябваше ми около месец, за да свикна, въпреки че до последно гледах да се „скатавам“.

 

Но еволюцията е направила човека способен да се приспособява към промените и минеш ли през школата на „Евростар”, ти ставаш друг човек.

 

Съвременните деца са заобиколени от глезотии и простотии, които ги опорочават. Телевизия, компютър, реклами, поведението на по-големите, всичко е много объркано, но „Евростар” -  училището в което завърших, е един оазис сред всичкото това зло, което ни заобикаля.

 

Учителите бяха загрижени за развитието ми, а директорите знаеха повече за това що за човек съм повече от самия мен, което им подсказваше какъв подход е нужен, за да ме накарат да уча. Ученето на уроците е едно, ама ни даваха едни домашни работи, които бяха дебели колкото Библията, тъй че искам не искам, научавах всичко по един или друг начин. В седми клас до последно не сядах да науча стихотворението „На прощаване” от Христо Ботев и просто бях оставен 4-5 часа след занятията, докато го науча. И г-жа Иванова си стоя в кабинета до последно, докато всеки един от нас не го научи и не ѝ го изрецитира.

 

Ръководството и учителите са като хирургичен екип – работят  в синхрон и всеки си знае работата. Те бяха строги с нас, но справедливи.

 

Сега, благодарение на тяхното старание, аз уча медицина в МУ София. Обучението в „Евростар” ме научи как да уча, иначе нямаше как дори да ме приемат в този университет. Всичкият зор, който ми даваха по немски и английски език, не е случаен. Със сертификатите които си завоювах, аз мога да отида на специализация във всяка държава, в която се говори и преподава на немски или английски език. Сем. Иванови и екипът им са ме подготвили за всяка една ситуация, за което ще им бъда вечно благодарен !