info@evrostar-ivanovi.com
evrostar@msn.com
назад

Теодора Михайлова

Повечето ученици не могат да характеризират училището с думата „любимо”.  Така се получава, тъй като съвременното дете,  прехласнато от модерните технологии, „забравя” за своя дълг на тази възраст, а именно началното и основно образование.

В днешно време е изключително трудно да „вкараш в час” някого  С това се борят всички учители на „Евростар”- всеки преподавател има собствен подход и методи, но в крайна сметка така нареченото  „юркане” си заслужава да бъде преживяно.

През първите дни в училището аз бях като зашеметена, защото след толкова години „почивка” в предишното ми училище, за пръв път усетих, че трябва да бъде платена висока цена за “истинското знание”, а тази цена е трудът. Най-лесно е да се носиш по течението, но да успееш да се откъснеш и да започнеш да плуваш, полагайки усилия, това е най-трудно.

В „Евростар ” се чувствам като в едно ново измерение. Няма сплетни и клюки или всякакви други неща, които могат да те разсейват и отклоняват от правия път. Няма да чуеш някого да говори нещо против теб. Важен е колективът –и учители, и ученици са приятелски настроени и винаги с малко смях работата върви много по-добре. Веднъж се чувствах зле, денят ми беше мрачен още от сутринта, но една учителка ме забеляза и ми каза : „Усмихни се , виж колко си красива, горе главата !” Тези думи наистина ми помогнаха. Замислих се за момент и осъзнах, че тя бе права. Оттогава винаги си спомням , че навсякъде има нещо прекрасно, дори и в мрачна нощ. Тук ученето на материала върви заедно с много морални поучения . Да израснеш в личност на новото време е трудно, защото когато излезем в реалния свят нещата стоят по съвсем различен начин. В Европа знанието е високо ценено и не можем да пренебрегнем този факт. Това, което ми направи впечатление в това училище е , че тук преподавателят не казва :„Това дете е умно” , а „Това дете има желание да се учи”.

Трудно е да полагаш големи усилия , но когато те накрая са възнаградени, удовлетворението е неописуемо, защото виждаш плодовете на своя труд. А това е най-хубавото- да достигнеш върха на възможностите си и с всеки изминал ден той да се издига все по нависоко. И както хората са казали- „В живота е трудно да се справиш с две неща- с провала и с успеха ! ”, защото който не е изпитал провала не може да постигне успех.